joi, 13 iunie 2013

13 Iunie 2013, Ziua Eroilor Neamului Românesc



La 13 iunie 2013, este ziua de pomenire a eroilor Neamului Românesc. Sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptatării români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisorile comuniste pentru apărarea patriei şi a credinţei stramoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român.

Elevii Școlilor Gimnaziale Tărtășești și Bâldana au sărbătorit această zi importantă prin intonarea „Imnului Național” și a cântecului „Pui de lei” .  Au mers la Monumentul Eroilor din comună, ducând flori în memoria eroilor neamului care s-au luptat pentru libertatea noastră.
De asemenea, domnul profesor de istorie le-a explicat elevilor însemnătatea istorică a acestei zile.


aici puteți asculta  „Pui de lei”  cântat de elevii Școlii Gimnaziale Bâldana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu