duminică, 9 decembrie 2012

10 Decembrie - Ziua Mondială a Drepturilor Omului

Unul dintre elementele care ne definește pe noi ca o comunitate globală și care ne unește fără a ține cont de trăsăturile biologice și sociale care ne diferențiază, este o zi comună, pe care o împărtășim cu toții – Ziua Mondială a Drepturilor Omului. În urmă cu 64 de ani, la 10 decembrie a fost adoptată Declarația universală a drepturilor omului. În această zi sărbătorim libertatea și egalitatea în drepturi, dobândite încă din primele secunde ale vieții.

Ziua Mondială a Drepturilor Omului este o zi în care oamenii trebuie să reflecte asupra sensului, necesității și importanței de a se bucura de drepturile lor umane. Din acest punct de vedere, această zi este o observație globală, nu o sărbătoare publică.



Drepturile umane sunt dobândite de fiecare persoană și ne aduce pe toți împreună, fără a ține cont de diferențele culturale. Anul acesta oricine are șansa de a susține drepturile omului alăturându-se acestei celebrări. Invită-ți familia și prietenii să participe în această campanie socială. Află mai multe despre drepturile tale și răspândește cuvâtul www.celebratehumanrights.org.

sursa: http://blogunteer.ro/2011/12/ziua-mondiala-a-drepturilor-omului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu