luni, 14 mai 2012

Fundația de Evaluare în Educație


Începând cu anul şcolar 2011-2012, Fundaţia de Evaluare în Educaţie, demarează o evaluare de bilanţ de an şcolar adresată elevilor clasei I, pentru discipinele Matematică şi Limba şi literatura română.

Primul an şcolar reprezintă un pas important în educaţia fiecărui copil, un an în care adaptarea este esenţială, iar atitudinea copilului faţă de învăţare trebuie să fie benefică.

Testul de bilanţ an şcolar va reflecta dacă au fost dobândite câteva deprinderi de bază cum ar fi alfabetizarea (nivelul utilizării limbajului) şi numeraţia, necesare treptelor următoare de învăţare.

Participarea la concurs într-un context naţional duce la obişnuirea celor mici cu emoţiile competiţiilor, cu abordarea unor subiecte de evaluare frumoase şi cu diferite sisteme de notare.

Rolul cadrelor didactice şi al părinţilor este important prin încurajarea şi susţinerea celor mici, pentru a se implica în orice activităţi competitive. Participarea la evaluare reprezintă un avantaj, iar rezultatul fiecărui elev trebuie să constituie o atitudine pozitivă în procesul de învăţare. Se descoperă astfel dacă au fost atinse competenţele cheie specifice clasei I, iar părţile mai slabe ale pregătirii vor putea fi evidenţiate şi apoi îndreptate.

Durata testului este corespunzătoare nivelului celor mici, corelată cu intervalul în care ei îşi pot păstra atenţia asupra testului. Se va educa în acest fel atenţia şi dorinţa de a duce la bun sfârşit o activitate.

Elevii vor fi motivaţi prin obţinerea unor distincţii (diplome şi medalii). Diplomele se acordă în funcţie de rezultatele obţinute (diplomă de merit pentru clasament naţional, diplomă de merit pentru clasament judeţean, diplomă de participare). Medaliile (aur, argint şi bronz) se acordă pentru primele trei punctaje din toată ţara, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

În ajutorul tuturor elevilor de clasa I care doresc să participe la evaluare, am postat un model de subiect şi un barem complet pe site. De asemenea, sunt disponibile programa şi structura testului!

Orice întrebări pot fi adresate la adresele de email matematica@evaluareineducatie.ro şi romana@evaluareineducatie.ro!

Succes tuturor!

sursa: http://www.evaluareineducatie.ro/disciplina-romana/Info-general/-Nou-Despre-Clasa-I-968 

3 comentarii:

  1. De ce nu mentionati si faptul ca aceasta evaluare costa 20 ron?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În momentul postării nu știam costul. Am aflat toate informațiile când am sunat pentru detalii.

      Ștergere
  2. Am descărcat şi eu testele. Voi încerca să le aplic la clasă!

    RăspundețiȘtergere