miercuri, 5 octombrie 2011

ZIUA EDUCATIEI - 5 OCTOMBRIE

 « Omul lipsit de educatie nu stie sa se foloseasca de libertatea sa. » Immanuel Kant

   « Educatia nu este pregatirea pentru viata, educatia este viata insasi. » John Dewey

ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI - 5 OCTOMBRIE
Ziua internationala a Educatiei este celebrata anual pe 5 octombrie, incepand cu anul 1994, in intreaga lume, pentru a aminti de importanta rolului educatiei. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnarii in 1966 a recomandarilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.
In anul de gratie 2011, UNESCO sustine campania de combatere a discriminarii sexuale in sistemul de educatie. In ciuda faptului ca sistemul educational este in mare parte format din reprezentantele sexului frumos, discriminarea ramane, totusi, o problema. Recomandarile UNESCO/ILO din 1996 au stabilit drepturile si responsabilitatile profesorilor si standardele internationale pentru educatia continua, integrarea in campul muncii, conditiile de predare si invatare.

Clasa noastra a desfasurat doua activitati:
I.  Le-am prezentat elevilor un material in format ppt despre educatie si dreptul la educatie, despre dascali celebri; le-am citit poezia "Scrisoare invatatorului meu" de P. Ghelmez si am discutat, la nivelul lor de intelegere, cateva maxime si cugetari despre educatie.
II. In lumea povestilor / desenelor animate: elevii au colorat planse cu personaje indragite din povesti / desene animate





Un comentariu:

  1. Felicitari pentru activitate! Putine cadre didactice si-au amintit de acest eveniment si foarte putine au desfasurat activitati reprezentative.

    RăspundețiȘtergere