luni, 5 octombrie 2015

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

                 În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. 
                 Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. 
                 Ziua Mondială a Educaţiei nu trebuie să omagieze doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat şi pentru orice generaţie.Activitatea de la Școala Gimnazială Tărtășești, clasa a III-a, se poate vedea AICI. (clik pe „Prezentați” din dreapta, sus,
 apoi Play din stânga, jos 


Mai multe imagini din timpul activității sunt AICI

LA MULȚI ANI, stimați colegi!

Un comentariu:

  1. Stimată colegă,
    Mă văd obligat să nu fiu de acord cu dumneavoastră în privința semnificației zilei de 5 Octombrie. World Teachers” Day înseamnă Ziua Mondială a Profesorilor/a Educatorilor și nu a educației. Ar trebui să omagiem valoarea extraordinară a unor oameni și a muncii lor, oameni care fac un sistemul să funcționeze, nicidecum să sărbătorim un sistem care, alături de multe componente materiale, financiare, legislative, științifice, metodice, ș.a., înglobează ... și oameni !
    În rest, aveți un blog frumos, deci ... numai de bine !
    Un coleg.

    RăspundețiȘtergere