sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Săptămâna educației globale - 11-15 noiembrie 2013

În perioada 11-15 noiembrie 2013 a avut loc ”Săptămâna Educației Globale”, care a avut ca temă ”Un stil de viață durabil”.

Elevii clasei I ai Școlii Gimnaziale Tărtășești au desfășurat activități specifice temei, astfel:

Luni și marți - Imaginea corporală și alimentația sănătoasă.

Elevii au învățat despre alimente: Ce mâncăm? De ce mâncăm? Când și cum mâncăm? În cadrul acestei teme elevii au învățat că alimentele se împart în 3 categorii: Constructori, Energizanți și Paznici, din fiecare categorie făcând parte anumite alimente.
Mai multe veți vedea în clipul atașat.


Miercuri - Capcanele din spatele unui zâmbet frumos

În cadrul acestei teme, elevii au participat la discuții despre ce se poate ascunde în spatele unui zâmbet, despre faptul că sunt copii care, deși au o mulțime de greutăți, de neajunsuri, zâmbesc. De asemenea, au învățat despre lucrurile și faptele care le pot pune viața în pericol (tutun, alcool, discuții cu persoanele necunoscute). Elevii au desenat și au decupat mânuțele lor pentru a demonstra că, deși sunt diferiți, formează un colectiv unit. Pe mânuțe au scris sfaturi și îndemnuri pentru toți copiii.
Mai multe veți vedea în clipul atașat.


Joi - Responsabilități...

În acestă zi elevii au învățat că, în afară de muuulte drepturi, aceștia au și responsabilități. Aceștia au împărtășit cu plăcere colegilor o parte dintre responsabilitățile pe care le au în familie, în clasă, în grupul de joacă / de prieteni: unii udă florile acasă, merg să cumpere pâine dimineața, alții dau cu mătura, duc lemne de foc în casă...dar principala responsabilitate a tuturor e mersul la școală. :)
Imaginile din clip vorbesc mai bine despre activitate.


Vineri - Și gestul tău contează!

Săptămâna educației globale s-a încheiat cu activitate foarte plăcută. Elevii au vorbit despre gesturile frumoase pe care le-au făcut, le fac sau le vor face... Majoritatea a avut de povestit câte o întâmplare / un gest frumos făcut. Aceștia, în finalul activității, au conturat prin desen gesturi frumoase :)
Pentru a le vedea, vă invităm să urmăriți videoclipul.


A fost o săptămână foarte frumoasă! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu