luni, 23 ianuarie 2012

Telefon gratuit pentru informaţii privind clasa pregătitoare şi clasa I

Telefon gratuit pentru informaţii privind clasa pregătitoare şi clasa I


 Fiecare judeţ va avea, începând de marţi, o linie gratuită Telverde 0 800 816 ABC pentru informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I din anul şcolar 2012-2013, a declarat luni pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.



Potrivit ministrului, ABC reprezintă indicativul judeţului, de exemplu pentru Timiş fiind 0 800 816 256, pentru Arad 0 800 816 257 şi pentru Bucureşti 0 800 816 021. Linia este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.

"Fiecare părinte este important pentru noi şi fiecare copil este important pentru noi. Fiecare are problema lui, individuală, cazul unuia nu seamănă cu al altuia, de aceea îi invit pe părinţi să sune cu încredere la Telverde din judeţul lor, astfel încât să le dăm părinţilor o informaţie relevantă pentru cazul lor concret. Informaţiile pe care părinţii le primesc pe această cale precum şi informaţiile pe care le va primi fiecare în parte, în scris, sunt informaţiile corecte, orice altă informaţie este zvonistică dacă nu este confirmată astfel", a spus ministrul Daniel Funeriu.

Inspectorii generali vor fi evaluaţi în funcţie de modul în care vor comunica cu părinţii, astfel încât aceştia să fie bine informaţi cu privire la clasa pregătitoare şi la clasa I.

"Elemente importante ale evaluării inspectorilor generali vizează dialogul cu părinţii şi modul în care soluţionează problemele concrete ale acestora. Este datoria fiecăruia să fie proactiv şi permanent în ascultarea nevoilor părinţilor. Fiecare angajat din educaţie trebuie să înţeleagă că pentru un părinte nimic nu este mai important decât educaţia copilului său şi de aceea trebuie să mergem zilnic către dialogul cu părinţii", a mai spus ministrul Funeriu.

sursa: http://www.didactic.ro/stiri/telefon-gratuit-pentru-informatii-privind-clasa-pregatitoare-si-clasa-i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu