Educație rutieră

  Prevenirea implicării copiilor în acidentele de circulaţie reprezintă o preocupare de interes naţional. În contextul actual se impune redimensionarea şi fundamentarea unei educaţii rutiere adecvate cerinţelor din  România, în consens cu prevederile internaţionale în această direcţie, precum şi îmbunătăţirea activităţii de educaţie rutieră în rândul celei mai vulnerabile categorii de participanţi la traffic - copiii.
   În acest sens, activitatea de educaţie rutieră a şcolarilor necesită o perfecţionare continuă a formelor şi metodelor de realizare, în scopul insusirii regulilor de circulaţie, a formării deprinderilor corecte de deplasare în trafic şi de reducere considerabilă a riscului de accidente rutiere la aceste categorii de vârsta.
Necunoaşterea regulilor de circulaţie, nerespectarea lor, precum şi nesupravegherea copiilor fac ca în fiecare zi copii de diferite vârste să cadă victime accidentelor de circulaţie.
Acum, când circulaţia este foarte intensă, este necesar să acordăm atenţia cuvenită activităţilor de educaţie rutieră - educaţie pentru viaţă în rândul copiilor.
Pornind de la această necesitate, trebuie diversificată şi lărgită gama de activităţi şi materiale didactice care să vină în sprijinul copiilor în vederea sădirii în inimile lor dorinţa de a cunoaşte cât mai  mult din domeniul circulaţiei.
     Primele noastre activitatati au constat in realizarea unei machete - un cartier din oras - pe care elevii sa identifice principalele elemente:
-autovehicul;
-strada;
-semafor;
-pietoni;
-parcare;
-trecere de pietoni