duminică, 22 decembrie 2013

La biserică

Pe 22 decembrie 2013, Micii colindători ai Școlilor Tărtășești & Bâldana, alături de dna învățătoare Grecu Cosmina, au mers la biserica din comună pentru a cânta colinde. Copiii, îmbrăcați în costume populare, i-au încântat pe credincioși cu frumoasele lor recitaluri.
După terminarea slujbei, preotul le-a înmânat daruri și i-a miruit.
De asemenea, micuții au fost aplaudați și li s-a mulțumit pentru momentele frumoase oferite.



vineri, 20 decembrie 2013

Festivalul interjudețean de colinde - „Mugurii colindelor” - ediția a V-a, 20 Decembrie 2013

Grupul „Micii colindători” format din 7 elevi de la Școala Gimnazială Tărtășești (clasa I) și Școala Gimnazială Bâldana (clasele a II-a & a III-a), îndrumat de dna prof. Grecu Cosmina Elena, a participat astăzi, 20 decembrie 2013 la a V-a ediție a Festivalului Interjudețean de colinde „Mugurii Colindelor” care s-a desfășurat la Aninoasa.
La festival au participat 25 de grupuri de colindători.
În cele ce urmează puteți asculta colindele cântate de grupul „Micii colindători”.







Festivalul a debutat cu „Parada portului popular” - deplasare la Centrul Cultural Aninoasa. În drum spre Centrul cultural, copiii au colindat și autoritățile locale, făcând un popas la Primăria Aninoasa, unde colindătorii au fost primiți cu daruri.
Răsplata muncii lor a fost dată și după interpretarea colindelor, când Moș Crăciun le-a oferit copiilor cadouri. La final, îndrumătorii grupurilor de colindători au fost invitați pe scenă, unde le-au fost înmânate diplomele de participare.

Imagini din timpul festivalului puteți vedea în videoclipul de mai jos.

joi, 19 decembrie 2013

Serbare de Crăciun - 2013

Elevii clasei I ai Școlii Gimnaziale Tărtășești și elevii claselor a II-a și a III-a ai Școlii Gimnaziale Bâldana, îndrumați de dna prof. Grecu Cosmina Elena au prezentat Serbarea de Crăciun.
Cu emoții în suflețele, dar și cu mândrie că în acest an au fost alături de ei părinți, bunici, frați, surioare, dar și dna director și dl primar și dl viceprimar, copiii au pus suflet în interpretările din scenete. Munca le-a fost răsplătită de aplauze, dar și de Moș Crăciun care a venit, ca în fiecare an, încărcat de daruri pentru ei. Pentru asta, în acest an îi mulțumim domnului primar care a făcut posibilă bucuria copiilor, aducându-l pe Moșul și la școală.
Pentru copii, Crăciunul este o ocazie mai specială, deoarece darurile primite de sărbătorile de iarnă sunt cu mult mai apreciate, Moș Crăciun venind o singură dată pe an...și atunci dacă au fost cuminți.

clasa I

clasele a II-a și a III-a

Vă doresc Sărbători fericite și un An Nou plin de bucurii!!

duminică, 1 decembrie 2013

1 DECEMBRIE 2013

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA !
LA MULȚI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI !
95 de ani de la marea Unire sărbătorim la 1 Decembrie - Ziua Naţională a României

Elevii clasei I ai Școlii Gimnaziale Tărtășești au sărbătorit Ziua Națională a României prin activități la bibliotecă. 
Pentru a intra în atmosfera de sărbătoare, copiii au vizionat parada din 1 decembrie 2012 de la București.
Doamna învățătoare le-a vorbit despre unire, despre strămoșii noștri, în timp ce copiii studiau manualele de istorie (clasa a IV-a - Istoria României).
Pe fundalul cântecelor istorice naționale, elevii au realizat ecusoane în formă de inimă cu drapelul țării, au colorat românași și româncuțe în costum național, au conturat harta țării și au realizat steagul țării din hârtie creponată.
La final, au intonat Imnul Național, Deșteaptă-te, române!

Imagini din întreaga activitate puteți vedea în clipul de mai jos.