joi, 31 octombrie 2013

HAPPY HALLOWEEN 2013!


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Cum au petrecut elevii Școlilor Gimnaziale Tărtășești & Bâldana puteți vedea în clipurile ce urmează. Vizionare plăcută!


CLASA I


CLASELE a II-a & a III-a






luni, 7 octombrie 2013

5 Octombrie - Ziua Mondială a Educației

Pe 5 Octombrie am sărbătorit Ziua Mondială a Educației.
Cu această ocazie, elevii claselor I, respectiv a II-a și a III-a ai Școlilor Gimnaziale Tărtășești și Bâldana, au realizat ateliere de lucru cu temele: Educație pentru mediu și Educație pentru sănătate.
Aceste ateliere de lucru au avut ca scop fundamental educarea elevilor în spiritul păstrării unui mediu curat și a sănătatii. Deviza a fost: Păstrează-te sănătos într-un mediu mai curat!
Elevii au învățat cum să se mențină sănătoși (prin sport și o alimentație corespunzătoare) și cum să păstreze un mediu curat.

Pentru a vedea cum s-au desfășurat activitățile, vă invităm să vizionați cele trei filmulețe de mai jos.