luni, 29 iulie 2013

29 iulie - Ziua Imnului Naţional al României


La 29 iulie 1848, „Desteapta-te romane! a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zavoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureșanu, publicat în numarul iunie-iulie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă și literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann. 
Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militantilor pașoptiști pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn o adevarată Marsilieză românească
Interzis de regimurile totalitare, timp de aproape o jumătate de secol, „Deșteaptă-te române!” a fost ales imediat dupa decembrie 1989 Imnul Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. 
Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului. 
  

joi, 18 iulie 2013

Definitivat 2013 - Subiectele și baremele



Subiectele și baremele de la examenul scris de definitivare în învățământ le găsiți aici

Filmulețe educative pentru școlarii mici și preșcolari

insectele
Numerele
Culorile
Mijloace de transport
Legumele

Ce perioadă este mai bună pentru a vedea alături de copiii noștri filmulețe educative, animate, colorate și atrăgătoare pentru micuți, dacă nu vacanța mare?

Filmulețele sunt realizate de Educație în Mureș. Mai multe filmelețe puteți vedea AICI . Vizionare plăcută :)