marți, 25 iunie 2013

Vacanţă plăcută pe Didactic.ro!

Chiar dacă e vacanţă, pe Didactic.ro vor fi multe lucruri interesante de făcut! În curând, vor lansa o secţiune nouă, în care copiii pot lucra de la distanță la un mic proiect de vacanță deschis de dumneavoastră.

Detalii AICI

joi, 20 iunie 2013

21 iunie 2013 ... Sfârșit de an școlar




Pentru mine acest an școlar a fost o noutate, având parte prima serie de elevi de clasă pregătitoare. A fost un an școlar foarte frumos, plin de realizări atât din partea prichindelor, care m-au surprins cu istețimea lor, cât și din partea elevilor din clasele „de la schimbul doi”, clasele a II-a și a IV-a.
Nu pot spune că a fost un an ușor, am stat în școală în fiecare zi 9-10 ore... școala a fost o a doua casă, iar elevii ca și copiii mei, dar cu ei aș repeta această experiență în fiecare an. Elevii au fost extraordinari: cuminți, deștepți și ascultători, iar părinții tot timpul alături de noi, și pentru asta le mulțumesc!
Pe prichindeii clasei pregătitoare i-am privit cu mare drag crescând sub ochii mei, învățând să scrie prima literă, cititnd primul cuvânt, rezolvând primele exerciții la matematică. De elevii clasei a II-a sunt mândră, mai ales că au fost boboceii mei anul trecut și sper să terminăm împreună ciclul primar. Cu mare greutate mă despart de elevii clasei a IV-a...deși numai în acest an le-am fost învățătoare, am avut o relație extraordinară și m-am atașat foarte mult de ei...și ei de mine.

Mai jos puteți viziona festivitatea de premiere și serbările, care au fost minunate.




 Închei cu un mesaj pentru absolvenții clasei a IV-a:

Ați absolvit cu bine clasa a IV-a. Păşiți încrezători spre viitor; să creşteți sănătoși la trup şi la minte; să învăţați cu dragoste şi cu sârg, spre bucuria părinţilor şi a învăţătoarei voastre. Nimic nu trebuie să vă sperie, deoarece ceea ce ați învăţat în aceşti patru ani constituie o adevărată bază pe care se va putea înălţa învăţătura viitoare. Doamna vă iubește!!!     
SUCCES!                              
  
Vă urez VACANȚĂ PLĂCUTĂ, dragi elevi, iar părinților voștri multă sănătate!
Să ne vedem cu forțe proaspete pe 16 septembrie 2013!

joi, 13 iunie 2013

13 Iunie 2013, Ziua Eroilor Neamului Românesc



La 13 iunie 2013, este ziua de pomenire a eroilor Neamului Românesc. Sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptatării români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisorile comuniste pentru apărarea patriei şi a credinţei stramoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român.

Elevii Școlilor Gimnaziale Tărtășești și Bâldana au sărbătorit această zi importantă prin intonarea „Imnului Național” și a cântecului „Pui de lei” .  Au mers la Monumentul Eroilor din comună, ducând flori în memoria eroilor neamului care s-au luptat pentru libertatea noastră.
De asemenea, domnul profesor de istorie le-a explicat elevilor însemnătatea istorică a acestei zile.


aici puteți asculta  „Pui de lei”  cântat de elevii Școlii Gimnaziale Bâldana


sâmbătă, 8 iunie 2013

O zi frumoasă!

8 iunie 2013
Elevii Școlilor Tărtășești & Bâldana au mers în excursie alături de cadrele didactice. Traseul de urmt a fost București - Buzău, iar obiectivele pe care le-am vizitat au fost Vulcanii Noroioși și Mânăstirea Rătești. Timpul nu foarte prietenos ne-a cam stricat planurile de a merge la bazinul de la Sărata Monteoru, așa că ne-am oprit la McDonalds în București, unde am petrecut câteva ore minunate: am dansat, am cântat, ne-am pictat, ne-am jucat și am păpat.

Imaginile din videoclip vor spune totul :) Vizionare plăcută!

A fost o zi minunată!

miercuri, 5 iunie 2013

5 Iunie - zi cu dublă însemnătate... Ziua învățătorului & Ziua mediului

                În fiecare an, la data de 5 iunie, cadrele didactice sărbătoresc „Ziua Învățătorului”. În anii precedenți, această zi era liberă pentru dascăli şi elevi deopotrivă. De această dată însă, la solicitarea Ministerului Educaţiei, în toate unităţile de învăţământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiţia şi împlinirile şcolii româneşti. Începând cu anul 2007, pe data de 5 iunie, în România se sărbătoreşte “Ziua învățătorului”. Meseria de dascăl este una aparte, în condiţiile în care şcoala este principalul formator al copiilor.

Învățătorul...prin ochi de copil (de clasa pregătitoare)
 
Elevii au cântat „La mulți ani!” și au recitat poezii dedicate învățătorilor


            Pe 5 iunie, celebrăm Ziua Mondială a Mediului, prileij pentru acţiuni prin care Organizaţia Naţiunilor Unite atrage atenţia asupra importanţei implicării omului în protecţia naturii.
În ultimele decenii, au devenit urgente măsurile în acest sens.
La Bruxelles, a început ieri o conferinţă în cadrul căreia se vor căuta soluţii pentru combaterea poluării aerului.
În România, Ziua Mondială a Mediului este marcată în şcoli prin acţiuni educative - precum lecţii interactive, concursuri pe echipe şi ateliere creative.

Elevii Școlii Gimnaziale Tărtășești au desfășurat activități dedicate Zilei mediului:
-au realizat afișe, postere, sloganuri și ecusoane;
-au purtat dialoguri despre natură și măsurile de combatere a poluării;
-au defilat prin localitate purtând cu ei postere ”Salvați natura!”