duminică, 21 aprilie 2013

22 aprilie - Ziua Planetei Pământ


                În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

            Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
sursa textului aici

sursa imagine aici

Elevii școlii Gimnaziale Bâldana au desfășuar activități de ecologizare în curtea școlii și au desenat diverse planșe cu activități specifice acestei zile.

 

vineri, 5 aprilie 2013

Școala Altfel 1-5 Aprilie 2013

          Astăzi s-a încheiat săptămâna Școala Altfel, numită în acest an școlar ,,SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”.
          A fost o săptămână obositoare, dar cu activități frumoase, foarte agreate de elevi, care ne-au apropiat mai mult de aceștia, prin implicarea noastră alături de ei, la fel de mult, în derularea celor propuse. Elevii au participat cu mult drag și au cooperat pentru obținerea unor produse reușite. Copiii ne-au demonstrat că știu să pună în practică tot ceea ce au învățat până acum.

O parte dintre activități le puteți vedea în prezentările de mai jos.
LUNI, 1 aprilie 2013

MARȚI, 2 aprilie 2013

MIERCURI, 3 aprilie 2013

JOI, 4 aprilie 2013

VINERI, 5 aprilie 2013